ПОЧЕТНА » Активности - Page 4
Посета на проектот од претставници на ЕУ Делегацијата од Скопје и Тирана

  Претставниците на Делегациите на Европската Унија од Скопје и од Тирана, на 1 февруари 2019 беа на теренска посета на поставените Автоматски Агро метеоролишки станици во Корча каде што имаа можност да поразговараат со земјоделците кои се директни корисници … Read More

0
ПОСТАВУВАЊЕ НА ЕКО ГРАДИНИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РЕСЕН

Во 5 основни училишта во Општина Ресен после креирањето на Еко клубовите, во ОУ „Гоце Делчев“ во Ресен, во ОУ „ Мите Богоевски“ во Ресен, во ОУ „Димитар Влахов“ во с. Љубојно, во ОУ „Славејко Арсов“ во с. Подмочани, во … Read More

0
ДЕТАЛНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПРЕСПАНСКИОТ РЕГИОН И РЕГИОНОТ НА КОРЧА

Како дополнителна поддршка на земјоделците во Преспанскиот регион и во регионот на Корча во рамки на проектот се ангажирани двајца волонтери кои редовно даваат дневна, неделна и месечна временска прогноза. Со оваа временска прогноза земјоделците во прекуграничниот регион ќе бидат … Read More

0
КРЕИРАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИ ВО КОРЧА

ДМО во Албанија во соработка со партнерот АГРИНАС-ЕР работеа заедно со земјоделците во регионот за да креираат организација која ќе биде фокусирана на производителите на јаболка. ДМО и АГРИНАС-ЕР имаа состаноци со земјоделците за заедно да ја развијат идејата за креирање … Read More

0